Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2007

Αγιος Βασιλης ερχεται...

Αγιος Βασιλης ερχεται και δεν ξερω αν μας καταδεχεται. Ποιος ειναι ομως αυτος ο Αι Βασιλης; Αι Βασιλη ακουω και Αι Βασιλη δε βλεπω. Δηλαδη..... για να μη λεω ψεμματα, οταν ημουν παιδι δεν τον ειχα δει, αλλα τωρα που μεγαλωσα δεν πρεπει να παραπονιεμαι.
Τον βλεπω συνεχεια...Ο συγκεκριμενος "αι" ηρθε λιγο αναποδα στη ζωη μου. Για να μη μεινω με το παραπονο που δεν ηρθε οταν ημουν παιδι, ηρθε τωρα. Τις τελευταιες μερες οτι κι αν κανω τον βλεπω μπροστα μου. Ανοιγω την τηλεοραση και βλεπω εναν αξυριστο τυπο με κοκκινα ρουχα να μου χαμογελαει, ανοιγω το ψυγειο και παλι ειναι μεσα και ποζαρει πανω στην coca-cola. Bγαινω εξω και τον βλεπω εξω απο καταστηματα, αδυνατισμενο ομως, να πουλαει βλακειες για να βγαλει το ψωμι του. Στην Ερμου ο Αι Βασιλης δε μιλαει ελληνικα συνηθως. Ειναι αρκετα αδυνατος και αλλοδαπος. Εχει αραγε πρασινη καρτα ή ειναι παρανομος στη χωρα μας;Τωρα τελευταια με καταδεχεται πολυ. Μου εχει γινει εφιαλτης.
Καποτε ομως δε μας καταδεχοταν. Περασαν χρονια απο τοτε. Γιατι δεν ερχοταν ομως οταν ημουν παιδι; Επειδη δεν ειχα τζακι;Η΄μηπως επειδη τοτε δεν ειχα εθιστει στην coca-cola; Παραξενα πραγματα.Aν και με ειδε και φετος οπως και περυσι δε νομιζω να μου κανει δωρο...

1 σχόλιο:

Ζανγκ Ζιγί είπε...

Ανταποδίδω την επίσκεψη! Παράλογο εύχομαι ο Αγιος Βασίλης να σου φέρει το πιο παράξενο και ευτυχισμένο δώρο που δέχθηκες ποτέ. Τα πιο καλά έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις.